Nokia Normandy bi mogla imati 3MP kameru?!

Normandy Naslovna

U dosadašnjim curenjima hardverskih specifikacija o Nokia Normandy uređaju, odnosno prvom Nokia uređaju s Android softverom, je objavljeno kako bi uređaj trebao imati 5MP kameru. Sada je tvrtka Sofica Ltd. Koja se bavi testiranjem kamera na uređajima objavila nešto drugačije informacije o kameri Nokia RM-980 ili Nokia Normandy uređaja. Prema njima rezolucija fotografija iznosi 2048×1536 piksela što znači da kamera testnog uređaja ima senzor od 3MP. Dodatno razočarenje je i informacija kako će kamera biti fiksnog fokusa.

Sofica Ltd on Twitter

Nokia RM-980 (Nokia X dual sim) spotted in CamSpeed, Camera 2048×1536 Fixed focus, Android 4.1.2 https://www.sofica.fi/CamSpeed2/?compareID=31262&share …

Ono što nas veseli je potvrda kako će Android ipak biti Kitkat s Nokijinim korisničkim sučeljem. Moguće je da postoji nekoliko varijanta ovog modela pa možda ipak ugledamo i verziju s 5MP kamerom i autofokus opcijom. To bi imalo mnogo bolji prodajni moment.

Via

 

 

 • Željko Majstorović

  3MP?! Ako to bude istina onda je taj mobitel teži promašaj.. Izuzev ljudi koji gledaju samo u cijenu uređaja postoje oni koji malo pogledaju i specifikacije. Pogotovo mlađarija koja se pali na megapixele, gigaherce, gigabajte.. pa neće ga htjeti ni pogledati hh


  • Slažem se, 5 MP bi trebala biti nekakva donja granica za ovakve uređaje nižeg cjenovnog ranga. Ako je može imati Lumia 520 mislim da to mogu napraviti i za Nokiju Normandy. Samo ima i druga stvar, iako mi pričamo o uređaju kao prvom Nokia Android uređaju, ipak će on biti dio Asha serije gdje 5 MP nije svakodnevna pojava.

   • Željko Majstorović

    Da, nije svakodnevna pojava ali ipak, 3MP sa fiksim fokusom u vrijeme kad su mobilne kamere toliko napredovale. Mislim da im je to loša taktika privlačenja korisnika. Ali vrijeme će pokazati kako je li to bila dobra taktika ili ne.