Nokia piše povijest na Mobile World Congressu

Nokia 105

Nokia se preko objave za medije pohvalila kako s ovogodišnjeg MWC-a ne ide praznih ruku, već s više priznanja dodijeljenih Nokia uređajima i NSN ogranku Nokije.

Nokia s Nokijom 105 piše povijest. Nokia 105 je osvojila nagradu u kategoriji cjenovno pristupačnih uređaja, a prvi put u povijesti svi nominirani uređaji su od istog proizvođača. Točnije, za nagradu cjenovno najboljeg uređaja bili su nominirani: Nokia 105, Nokia 208, Nokia 515, Asha 210 i Asha 503. Inače, Nokia se pohvalila kako tjedno proda 1 milijun primjeraka Nokia 105 uređaja.

Lumia 520 boje

Nagradu je dobila i Nokia Lumia 520. Ona je proglašena najboljim pristupačnim smartfonom. Za ovu nagradu su još bili nominirani: Lenovo A390T, Samsung Galaxy Young, Sony Xperia E i Xiaomi Hongmi. Zanimljivo je da su i Nokia 105, i Nokia Lumia 520 predstavljene prije godinu dana Mobile World Congressu, a danas su na istom mjestu osvojile prestižne GSMA Global Mobile Award nagrade za svoju kategoriju.

Nokia je osvajanjem nagrade za najbolje cjenovno pristupačne uređaja pokazala kako još uvijek vlada tim segmentom.

Eva Elmstedt NSN nagradaEva Elmsedt iz NSN-a s GSMA nagradom

Nokia nije stala samo na mobilnim uređajima. Nokia Solutions and Networks, ogranak Nokije zadužen za mrežnu infrastrukturu, osvojio je GSMA nagradu za iSON (Intelligent Self Organizing Networks) tehnologiju zajedno s operaterom O2. NSN je dobio i GTI Innovation Award za ‘Liquid Applications’ tehnologiju.