*DOPUNA* Otkriveno još nekoliko novih opcija WP8.1 nadogradnje

Članak dopunjen s još nekoliko novih opcija

SD-card-WP8.1

Svakim danom se otkriva sve više opcija iz nedavno objavljenog SDK programa za WP8.1 nadogradnju. jedna od važnijih opcija je i mogućnost seljenja već instaliranih aplikacija na microSD memorijsku karticu što će veseliti sve vlasnike Lumia uređaja s 8 GB interne memorije.

wp8.1-calendar-browser

Nadalje prikazan je i zaslon s postavkama aplikacije Project My Screen koja će poput Nokia PlayTo prikazivati zaslon uređaja na većem monitoru. Također je otkriveno kako će se neke opcije kamere u početnom zaslonu kamera aplikacije moći samostalno dodavati i izbacivati.

wp8.1-camera

Službena kalendar aplikacija je dobila i godišnji prikaz uz dnevni, tjedni i mjesečni prikaz. Otkriveno je kako će prebacivanje datoteka putem web preglednika imati popriličan broj dodatnih opcija za kontroliranje datoteke.

wp8.1-settings

U aplikaciji za lakše korištenje uređaja je sada poseban dio unutar opcija posvećen web pregledniku, a moguće je povećavati i sadržaj stranica za vijeme surfanja. NFC sada podržava snimanje liste provjerenih aplikacija kod kojih ga možete koristiti (npr. za plaćanje).

wp8.1-settings2

 

Moguće je postaviti automatsko preuzimanje MMS poruka (ako ih još netko uopće šalje). Kada neka aplikacija zatraži korištenje GPS-a u traci za obavijesti će se pojaviti oznaka kada se GPS koristi.

wp8.1-settings3

 

Dopuna

Možda smo spomenuli, ali kako je ponavljanje majka znanja treba reći kako je povećan sat na zaključanom zaslonu.

zaključani zaslon

Poviše smo spomenuli kako će biti moguće prebaciti instalirane aplikacije na microSD karticu, ali izgleda da će biti moguć i obrnut proces. Pri resetiranju kartice će svi podaci biti izgubljeni.

aplikacije s kartice na mob

WP8.1 nadogradnja će imati i posebnu mapu u koju će se preuzimati sve datoteke s interneta slično kao na Windows platformi.

wp8.1-download

Bing Podcast aplikacija u akciji

aplikacije s kartice na mob

Via 1 / 2

 

 • Barezi

  Jeli to znaci da cu i ja dobiti double tap to wake na HTC-u http://m.wpcentral.com/massive-windows-phone-81-feature-list


  • Kako odjel za uređaje i usluge iz Nokije postaje dio Microsofta, moguće je da double tap opcija koja je vlasništvo tog odjela sada postane dio WP8.1 nadogradnje.

 • ywannn

  mislim da nakon svih ovih nadogradnji nitko neće moći reći da WP zaostaje za Androidom ili iOSom, pogotovo što su posljednji uređaji i hardverski u rangu s android flagship-ovima 🙂
  ali ipak ne mogu ne primijetiti tajming u kojem će se sve to dogoditi, sve te nagodradnje će doći taman par tjedana nakon MS-ovog preuzimanja Nokijinog odjela za uređaje, još kad se uzme u obzir da se dosta tih opcija vjerojatno moglo ubaciti i u GDR1/2/3 jer smo tamo dobili samo po 4-5 novih opcija, a sad ih stiže barem 30-40…

 • Ivica

  Izgleda da ćemo ponovo morati upoznati svoj mob, jer po svemu već prije navedenom, mi u stvari dobivamo potpuno novi OS koji se komotno mogao nazvati WP9.

  Jedva čekam Preview for Developers početkom travnja.


  • A navodno dosta toga i nema u SDK. 🙂