Poznate još neke opcije WP8.1 nadogradnje vezane uz Cortana asistenta

wp81 cortana

Ponovno je otkriveno nekoliko noviteta koji dolaze s WP8.1 nadogradnjom. Dosta noviteta je povezano s ikonama unutar softvera, a sudeći po onima vezanim za Cortana glasovnog asistenta on će imati popriličnu ulogu. Tako će nas Cortana obavijestiti o radovima na cesti, davati upute u navigaciji, postavljati alarme, svirati glazbu, pokrenuti Bluetooth i WiFi te jopš mnoge druge opcije.

wp81 action center

Otkrivene su ikone za Akcijski centar koje upućuju na dodatne postavke za kameru, svjetlinu zaslona, WiFi, Bluetooth i druge već otkrivene opcije.

wp81 start

Nadalje vidi se kako će početni zaslon imati dostupne ikone za Dual SIM opciju, radio, podcast aplikaciju, foldere i slično.

wp81 maps wallet camera

Zanimljiva je i Wallet aplikacija koja će prema ikonama imati podršku za skeniranje avionskih karti, različitih kupona i karti za posebne događaje.

 

Facebook stranica WindowsPhonelovers donosi još nekoliko informacija o Cortani. Naime, datoteke Cortana glasovnog asistenta će se moći proizvoljno obrisati ukoliko ga ne koristite. također će Cortana nuditi opciju brisanja određenih osobnih datoteka kako bi oslobodili mjesto u memoriji,  ali isto tako sprema na cloud uslugu te na uređaj sve što je naučila o vama. Novost je i mogućnost spremanja do 30 brojeva na Speed Dial opciju.

Via / Izvor