Procurila slika Action Center notifikacijskog sustava za WP8.1

wp8.1_actioncenter

Na internetu se pojavio interni email Microsoftovih zaposlenika sa slikom centra za obavjesti na nadolazećoj Windows Phone 8.1 platformi. Centar za obavijesti bi se službeno trebao zvati ‘Action Center’, a pristupalo bi mu se povlačenjem prsta s gornjeg ruba ekrana prema dolje.

Action Center bi posjedova značajka poput prečaca za paljenje i gašenja Wi-Fija, Bluetootha, Airplane profila i drugih prečaca koje će korisnik moći postavljati. Vidljivo je da će WP8.1 donijeti i mogućnost prikaza postotka baterije te datuma. Prečacima bi se pristupalo povlačenjem prsta jedan put prema dolje dok bi se notifikacije pojavile povlačenjem prsta drugi put prema dolje.

Izvori WPCentral bloga su izvjestili da će se Action Center ponašati ovisno o aplikaciji u kojoj se nalaziti. Npr. ako igrate igru i slučajno pozovete Action Centar, pokazat će se samo plava linija, a tek drugim povlačenjem te plave linije otvorit će se Action Center.

Windows Phone 8.1 bi svijetu rebao biti predstavljen na ovogodišnjoj Build konferenciji, ali neki internet izvori tvrde kako će Microsoft već na MWC pokazati novi WP8.1 OS. Svi Windows Phone 8 uređaji će dobiti besplatnu nadogradnju na WP8.1.

izvor via