Službeno predstavljen Nokia Treasure Tag privjesak

Nokia-Treasure-Tag-feat

Nokia je putem službenog bloga, Nokia Conversations, predstavila Nokia Treasure tag privjesak za ključeve. Ova zgodna dodatna oprema će nam pomoći da uvijek znamo gdje smo ostavili naše ključeve ioi neki predmet na kojeg smo je objesili. Treasure Tag se s uređajem povezuje putem NFC-a ili Bluetooth veze, a za jednostavno funkcioniranje uređaja pomaže službena Nokia Treasure Tag aplikacija koja omogućava spajanje istovremeno do 4 ova zgodna gadgeta. Za pronalaženje ključeva Treasure Tag koristi HERE mape s kojima je službena aplikacija povezana .

Treasure Tag ima izmijenjivu internu bateriju CR-2032 koja će trajati do 6 mjeseci. Kako je riječ o standardnoj maloj bateriji koje imamo u satovima, moguće ju je kupiti u raznim trgovinama te jednostavno zamijeniti.

Nokia-Treasure-Tag-in-post

Treasure Tag dolazi u žutoj, cyan, bijeloj i crnoj boji, a predviđena cijena mu je 29.90 € odnosno 227 kn. U trgovinama bi se privjesak trebao naći već od travnja a dobra je stvar što će uskoro doći i aplikacija za Android i iOs uređaje pa će se moći koristiti i na drugim uređajima uz Lumije.