Službeno predstavljena Nokia XL

Nokia-XL-Dual-SIM-2

Nokia je na MWC-u znatno podebljala svoju ponudu Android uređaja s Nokia XL modelom koji svojim 5 inčnim zaslonom dominira Nokia X serijom. Dimenzije uređaja iznose 141,1 x 77,7 x 10,9 mm i težat ke 190 grama. Nokia XL ima 5 inčni IPS LCD zaslon rezolucije 800 x 480 što mu daje gustoću od 187 ppi. Ovaj uređaj će također biti dostupan u Dual i Single SIM varijanti, a obiluje zanimljivim specifikacijama. Ispod zaslona su smješteni Qualcomm Snapdragon™ S4 s dvojezgrenim 1GHz procesorom i 768 MB RAM-a. Nokia XL ima 4GB interne memorije koja je proširiva s microSD memorijskim karticama do 32 GB.
Nokia XL ima BN-02 bateriju kapaciteta 2000 mAh koja će je održati na životu do 30 dana u stanju pripravnosti te joj omogućiti do 13 sati razgovora na 3G mrežama.

Nokia-XL-Dual-SIM

Uređaj ima WiFi, Bluetooth, FM Radio, podržava 2G i 3G mreže, a na računalo se povezuje putem microUSB utora. Na stražnjoj strani se nalazi 5MP kamera s mogućnosti automatskog fokusiranja, a uz kameru se nalazi i LED bljeskalica. Prednja kamera ima 2MP senzor i širokokutnu leću što će omogućiti dobre Skype razgovore.

Nokia-XL-Dual-SIM-HERE-Maps

Nokia XL kao i cijela Nokia X serija uređaja pokreće Android os kojeg je Nokia posebno prilagodila. Sama platforma nudi Nokia navigacijski paket kao i Nokia aplikacije poput Nokia Camera ili Nokia MixRadio aplikacija te Microsoft aplikacije poput Skype-a i OneDrive-a. Početni zaslon podsjeća na WP platformu a ima integriran SWIPE kao i FastLane zaslon s obavijestima.

Nokia-XL-Dual-SIM-Fastlane

Kao i Nokia X, Nokia XL dolazi u standardnim Nokia bojama, crvenoj, crnoj, cyan, bijeloj, žutoj i zelenoj, a na tržištu bi se trebao pojaviti u drugom tromjesečju po cijeni od 109 € ili 828 kn.

 

Youtube

Više o uređaju pronađite na Nokia starnicama.