Video: Recenzija Nokia Lumia Icon uređaja (WPCentral)

wpcentral Icon

Lumia Icon još nije ni dobro predstavljena a već su dostupne prve recenzije uređaja. Nokia US radi odličan posao te je podijelila testne primjerke očito nekoliko dana prije samog predstavljanja što je vrlo pohvalno. Prva recenzija na koju smo naišli je ona WPCentral bloga koju je napisao Daniel Rubino. Odmah mu se svidio format uređaja, odnosno naglasio je kako u gleda Lumiju 1520 ali u znatno pristupačnijem formatu. Iako je po njemu uređaj poprilično konzervativno dizajniran, ljepši je od prethodnice i jako kvalitetno izrađen. Pohvalio je i kušinast oblik te lijepo zaobljeno prednje zaštitno staklo. Nadalje težina od 166 grama uopće ne daje na težini uređaju već s obzirom na dimenziju spada u lakše uređaje. Svima nam je poznato kako Lumia 920 ima 185 grama pa je opet poprilično nosiv uređaj.

Lumia_Icon_Front_Lede

Ono što ga je razočaralo je nedostatak Glance zaslona kao i dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona te nemogućnost instaliranja opcija putem WP trgovine. Nokia je rekla kako uređaj ima određene hardverske restrikcije uslijed kojih ne može imati te opcije što nam nikako ne ide u glavu s obzirom da se radi o top modelu. Možda se naknadno odluče ubaciti te opcije kao i kod nekih slabijih Lumia uređaja.

Druga najveća mana je što je uređaj ekskluziva za Verizon i po njemu bi bilo dobro predstaviti globalnu varijantu ovog formata uređaja.

Hardverske specifikacije uređaja su osim manjeg zaslona te nešto slabije baterije istovjetne Lumiji 1520. Uređaj je zahvaljujući nešto manjem zaslonu mnogo upotrebljiviji za razliku od Lumije 1520, a baterija će biti dovoljna za cijelodnevno umjereno korištenje, bez potree za dodatnim nadopunjavanjem. Kamera je ista kao i kod Lumije 1520 te je vrlo sposobna za snimanje fotografija i videa, a zahvaljujući 4 HAAC mikrofonima snimit će i izvrstan zvuk.

Važno je napomenuti da uređaj može funkcionirati i s ostalim mrežama na globalnom nivou s obzirom na podržane frekvencije, ali ukoliko se odlučite na taj korak nećete moći koristiti LTE mreže.

LTE: 700MHz; SVLTE Band 13; Band 4; CDMA: 3G EVDO 850/1900 Rev A with Rx Diversity; Global Ready: GSM (850MHz, 900MHz, 1800MHz, 1900MHz)  UMTS (850MHz, 900MHz, 1900MHz, 2100MHz)

 

Pogledajte video recenziju u nastavku.

Youtube