WP8.1 nadogradnja donosi Quiet Hours, Office lens i još mnoge opcije

anchorman-well-that-escalated-quickly

U samo jedan dan otkriveno je još nekoliko desetaka novih opcija zahvaljujući WP8.1 SDK puštenom za developere, no izdvojit ćemo samo par bitnijih. Jedna od važnijih opcija je Quiet Hours koja će omogućiti jednostavno i brzo blokiranje obavijesti, tonova zvona i svih bučnih obavijesti kada vi to ne želite.

Iako možete uređaj staviti u offline način rada za isti učinak, ovdje će uređaj biti aktivan. Ova opcija podsjeća na Nokia profile zvona na starijim uređajima. Druga opcija je dvostruko tapkanje za gašenje, odnosno zaključavanje zaslona. Treća opcija je Office Lens aplikacija koja će vam omogućiti skeniranje teksta direktno iz sučelja kamere aktivirajući Office leću. Četvrta važnija aplikacija je provjera microSD kartice pri postavljanju u uređaj. Ukoliko uređaj primjeti instalirane WP aplikacije s drugog uređaja pitat će vas da li želite prvo pobrisati te aplikacije.

Otkriveno je još mnogo opcija koje možete vidjeti u ovom članku. Stvarno će biti zanimljivo kada jednom WP8.1 nadogradnja postane dostupna jer ćemo imati kompletno novi uređaj.

  • love

    Ma prelep proizvod, ali sta znaci to Windows RT da ne mozes instalirati .exe 🙁 🙁 🙁 Tako pise na nekim sajtovima, stvarno nemoguce nema veze ovako ali bas mi treba jedan program koji postoji samo za windows jer za ostale platforme nevalja ameteraki napravljen. A moze li se instalirati neki drugi windows 8? Ovako je najbolji tablet.


  • Sad samo očekujem neke izjave tipa “uređaji s 512 MB RAM-a” neće dobiti to, to, to, to i to. Znam da je rečeno kako će svi WP8 dobiti 8.1, ali nitko nije rekao da će dobiti sve opcije. Iako, pretpostavljam da će Microsoft paziti na to, ipak je Windows Phone poznat kao OS kojemu ne treba previše konjske snage za rad. Ograničenja u RAM-u su većinom za igre i neke teške aplikacije, samo neka pošteno optimiziraju kod. I neka puste to sve u Developer Preview program, da ne crknemo do ljeta… 😀

  • Donkio Lankr

    Nigdje nije potvrdjeno da ce i mobile data biti na action centru, nadam se samo da su zaboravili objaviti, ne i da nece zapravo biti ukljucen kao jedna od opcija.