Adduplex objavio statistiku WP8 platforme za ožujak 2014. godine

adduplex postotak uređaji

Adduplex agencija je na svojem blogu objavila svoja istraživanja vezana uz WP8 ekosustav za mjesec ožujak. U podacima je vidljivo kako je Nokia Lumia 620 pretekla Lumiju 920 te je sada na drugom mjestu najpopularnijih WP8 uređaja s 6,7% udjela dok je na prvom mjestu i dalje Lumia 520 s 34,5% udjela.

Nokia adduplex

Nokia i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto kao proizvođač WP8 uređaja s visokih 93,5% udjela te taj udio još uvijek lagano raste. Na drugom mjestu je HTC s 4,3% udjela.

Windows Phone 8.1 platforma lagano osvaja sve više udjela u odnosu na WP7 čiji korisnici polagano prelaze na novije Lumia uređaje. Trenutno udio WP8 uređaja iznosi 80,9%. Gotovo polovica korisnika WP8 uređaja je nadogradila svoje uređaje na GDR3 nadogradnju dok njih 40,1% i dalje ostalo na GDR2 što nije dobra vijest za Microsoft s obzirom da tako kasni s isporukom novih opcija korisnicima. Vjerujemo kako bi trebalo izbaciti operatere iz lanca testiranja softvera jer se tako čekanje za nadogradnjom značajno produžuje što je frustrirajuće za mnoge vlasnike smartfona.