Bryan Biniak sada tvrdi da WP platforma ima dosta aplikacija

Bryan Biniak Nokia

Prošle je godine gotovo mjesec dana prije najave o prodaji Odjela za uređaje i usluge, potpredsjednik Nokije Bryan Biniak javno istupio i izrazio nezadovoljstvo s Microsoftom i njihovom brzinom razvoja Windows Phone platforme i privlačenja programera za tu platformu koja je postala glavna za Nokia pametne uređaje. Međutim više od pola godine se njegovo mišljenje bitno promijenilo što se dalo isčitati u intervjuu kojeg je dao za Trusted reviews.

“Sada Byniak tvrdi kako nedostatak određenih aplikacija zvučnijeg imena ne stoji na putu dobroj prodaji Lumia uređaja. Upravo smo predstavili aplikacije poput Adobe ili BBM tako da još nedostaje mali broj aplikacija vrhunskih programera.”

Nokia je jučer objavila promotivni video u kojem je jasno rekla kako Nokia Lumia uređaji imaju dovoljno aplikacija za svakoga. Iskreno, WP trgovina ima popriličan broj vrhunskih aplikacija koje koristi većina korisnika pametnih uređaja a koje su prisutne i u vodećim mobilnim platformama. Manji broj aplikacija nedostaje ali su one uglavnom i manje korištene ili pak imaju alternativu poput HERE mapa ili drugih sličnih aplikacija.

Naravno, možda je Biniak zamoljen da umanji kritike prema Microsoftu jer gledajući njegovu izjavu, onda djeluje malo mršavo. No istina je kako se situacija značajno popravila posljednjih pola godine u korist Lumije i WP platforme ako gledamo broj dostupnih popularnih aplikacija. Vjerujemo da će u naredim mjesecima doći još njih.

Via