GSMArena testirala bateriju Nokia Icon uređaja

nokia icon battery test

GSMArena blog je obavila standardno testiranje baterije na Nokia Icon uređaju koji je ekskluzivan za Verizon operatera. Ova Nokia ima 5 inčni zaslon te dolazi s nešto manjim kapacitetom baterije za razliku od 6 inčnih Lumija 1520 i 1320 koji iznosi 2420 mAh. Ispod zaslona je Snapdragon 800 SoC s četverojezgrenim 2,2 GHz procesorom, 2 GB RAM-a te Adreno 330 grafičkim procesorom.

Testira se već klasično vrijeme trajanja baterije pri 3G razgovorima, surfanju internetom te gledanju video filmova. Nokia Icon je ostvarila 40 sati i 15 minuta razgovora na 3G mreži što je značajno više od 16,4 sati koliko Nokia obećava.

Surfajući internetom putem WiFi veze je baterija izdržala 5 sati i 17 minuta što je gotovo dvostruko manje od službenih specifikacija dok je pregledavanje video sadržaja potrošilo bateriju za 7 sati i 34 minute što je za gotovo 2 sata manje od službenog podatka.

Nokia-Lumia-Icon-Battery-Life-Test

Ukupn izdržljivost Nokia Icon uređaja po standardima GSMArene iznosi 40 sati što se odnosi na sat pričanja putem 3G mreža, sat surfanja te sat gledanja videa dnevno.

U usporedbi s Lumijom 1520 koja je prebacila 100 sati ukupne izdržljivosti je ovaj podatak minoran, te se možemo konstatirati kako je Nokia možda trebala staviti jaču bateriju od primjerice 3000 mAh. Ovako nam se čini kako će baterija imati klasično vrijeme trajanja kao i Lumia 920, odnosno biti će standardan pametni uređaj današnjice s noćnim ciklusima punjenja :).