Microsoft i Qualcomm unaprijeđuju iskustvo igranja igara na Windows Phone uređajima

Microsft WP and Qualcomm

Qualcomm je na službenom blogu istaknuo kako će Windows Phone uređaji, koje pogone Qualcomm Snapdragon procesori, uskoro dobiti novo iskustvo u igranju igara zahvaljujući Microsoft DirectX 12 tehnologiji.

Novo najavljeno DirectX 12 okruženje za igre će omogućiti Windows Phone programerima stvaranje igara s naprednijom 3D grafikom. Svi Windows Phone uređaji koriste Qualcomm procesore te Qualcomm obećava kako će svi uređaji bez problema podnositi izazove koje će pred njih staviti novo DirectX okruženje.

Qualcomm Snapdragon 800

Qualcomm se pohvalio i dugogodišnjom suradnjom s Microsoftom te istaknuo kako je Windows Phone Nokia Lumia 1520 sa Snapdragon 800 procesorom najbolji smartfon za igranje igara. U čast toj suradnji Qualcomm je objavio zanimljivu lentu vremena u kojoj su prikazane verzije Microsftova mobilnog operativnog sustava i Qualcomm procesori koji su pogonile pojedinu verziju OS-a. Zanimljivo je da je Qualcomm na toj slici nadolazeću verziju WP8 OS-a nazvao Windows Phone Blue te potvrdio podršku za Snapdragon 200, 400 i 800 procesore.

izvor  via