Nokia patentirala prijenos datoteka putem 3D gesti

Nokia patent geste 3D

Nokia je prijavila još jedan izvrstan patent koji štiti način prijenosa dokumenata o kojem vjerojatno velika većina nas mašta, a do sada je bio moguć samo u CSI serijama i SiFi filmovima. Patent je vezan uz prijenos različitih datoteka poput glazbenih “swajpanjem” s zaslona jednog uređaja na zaslon drugog.

Uređaj bi trebao zamijetiti gestu prijenosa datoteke pomoću kapacitivnog polja zaslona, ali patent također navodi kako će i drugi senzori poput IR ili klasične kamere biti uključeni u način detekcije gesti.

U mnogobrojnim objavama informacija o budućim Nokia uređajima je Evleaks spomenio kako bi Nokia kodnog imena Moneypenny trebala utjeloviti 3D Touch sustav kontroliranja uređaja pa je ovakav patent vjerojatno uvod u buduće tehnologije koje će doći s novim (Nokia) uređajima.

Ovakav prijenosa datoteka zasigurno mijenja dosadašnji način korištenja uređaja te će vjerojatno donijeti mnoge nove gadgete pred nas. Budućnost izgleda zanimljivo zar ne. Šteta što ljudski um ne prati razvoj tehnologije već se nije promijenio tisućama godina.

 

Via