Nokia se našalila s predstavljanjem uređaja iPhone 5C 8GB

Nokia i apple

Apple je danas predstavio svoj najjeftiniji oblik iPhone uređaja, iPhone 5C koji ima 8 GB interne memorije. Smiješna strana cijelog uređaja je da mu je cijena samo 50$ manja od modela s 16 GB interne memorije. Na taj pokušaj da se Apple cijenom približi široj masi korisnika pametnih uređaja je Nokia odgovorila dobrom šalom. Na twitteru su se obratili Apple-u da su oni takav cjenovno pristupačan uređaj već predstavili i to prije više od godinu dana.

https://twitter.com/nokia/status/445844559088472064

Svima nam je poznato kako je Nokia Lumia 520 najprodavaniji WP8 uređaj kojem je cijena na određenim tržištima ispod 100€.

 

 • Pink Floyd

  nokia i microsoft po mom mišljenju pretjerivaju s ovim malo.. čovječe pa posvađali su se sa svima, zato nema nikakve normalne google aplikacije na wp os-u . ok rastu i sve je bolja i nokia i os , al mislim da još nisu u stanju i prilici zahebavat ljude okolo….. al šta je je njihove reklame su najjače reklame hahaha.
  a što se tiče micro sd kartice. mislim da stvarno nije potrebna na uređajima koji imaju 32GB ili više memorije.

  • Milorad

   Potrebna je za Lumia 1020, gde su slike u raw formatu izuzetno velike.

   • Pink Floyd

    Ispricavam se i ja sam sad to shvatio , video od 5 minuta sta sam snimio u najvecoj rezoluciji (lumia 920) mi je pojeo preko 700MB. Jos jednom, moje isprike


 • Najgora stvar je što ti uređaji nemaju microSD karticu. Pa ja bih umro da moja 620tka nema dodatnu memoriju! Pogotovo u zadnje vrijeme otkad koristim neke aplikacije koje dosta toga sinkroniziraju i zauzimaju internu memoriju (jedva čekam 8.1 i prebacivanje svega toga na karticu). Što, jednom kad ti se instalira OS i kad sve bude spremno imat ćeš u vrh glave 5 GB memorije za tri ipo pjesme, šaku slika i nešto aplikacija. :S