Nokia uređaji ključ Whatsappova uspjeha

whatsapp nad 2 11

Osnivači najpopularnijeg messaging servisa na svijetu, koji broji skoro pola milijarde korisnika i ima vrijednost od 19 milijardi dolara, još uvijek koristi svoje ‘stare’ Nokia uređaje, koji su prema njihovim riječima bili ključ uspjeha ove tvrtke.

Novopečeni milijarderi, osnivači Whatsappa Brian Acton i Jan Koum uza se nose klasične Nokia E72 i Nokia E5 uređaje. Ti uređaji su bili hit u poslovnom svijetu kad su izašli na tržište, a dokaz njihove kvalitete je to što se i danas koriste u poslovnom svijetu.

E72-and-E5 Nokia

Whatsapp kao messaging servis je dostupan skoro na svim platformama: od Symbiana i S40 OS-a do WIndows Phone, Android i iOS platforme. Analitička tvrtka Jana Reasearch smatra da  ključ Whatsappova uspjeha leži u podršci za široki spektar uređaja i operativni sustav. Zemlje popu Indije, Meksika i Brazila su bila ključna tržišta za rast Whatsappa, a taj rast je ostvaren upravo zahvaljujući Symbian i S40 platformi koja je još uvijek dobro zastupljena na tim područjima.

Više o tome kako Nokia uređaji žive vječno možete pročitati na Conversations blogu.


  • Doduše, nije mi jasno zašto WhatsApp još nije izbacio desktop/Modern verziju. Viber je to napravio, nije nemoguće. A mislim da bi itekako bila popularna. Osobno bih JAKO volio biti u mogućnosti nastaviti chat na svom PC-ju ili tabletu, a ne grabiti mob svaki put kad moram odgovoriti na poruku na WhatsAppu. 🙂


    • Mozda su i planirali ali sad definitivno nece jer im novi gazda ne da 🙂

  • Andy Duki

    symbian se mogao modernizirati i dalje razvijati ali su tamo neki elopi odlučili ga “ubiti”