Opera ne namjerava tako skoro raditi Web preglednik za Windows Phone

Opera wp

Jedan od popularnijih web preglednika na Symbianu je definitivno bio od tvrtke Opera. Međutim, vrijeme Symbiana lagano prolazi a većina Nokia zaljubljenika su se odlučili prebaciti na Lumia uređaje. Iako je defoltni IE web preglednih brz i efikasan (nebo i zemlja u odnosu na onaj od Symbiana barem što se brzine tiče), mnogi bi voljeli vidjeti upravo Operin preglednik za Windows Phone platformu. Međutim, od toga vrlo lako neće ništa biti ili barem ne u nekoj bližoj budućnosti ako je suditi po odgovoru koordinatorice za društvene medije Opere, Vere Lasam-Bergtun. Ona je tu vijest priopćila na pitanje korisnika putem komentara ispod članka o predstavljanju Opera Mini preglednika za BB7 os.

Isto tako je jedan korisnik dao odgovor na pitanje koje mnogi postavljaju; zašto na WP platformi još uvijek nismo ugledali neki poznatiji web preglednik poput spomenute Opere, Filefoxa ili Chrome-a?. Razlog leži u Microsoftu koji ne želi dozvoliti korištenje drugih engine-a za preglednike (Presto/Blink/Gecko) već samo dopušta korištenje IE Trident. Stoga je za sada jedina alternativa UC Browser.

 

Via

 • dražen

  Ne radi ni uc ni xpress, a imaxtron šteka… Na mojoj lumiji 720…. A i cijeli os laga često… Razočaran sam.


  • Možda je vrijeme za jedan reset uređaja. Inače naš Stipe ima Lumiju 720 i kaže da mu sve radi odlično. Ja sam primjetio kako mi nakon Lumia Black nadogradnje 920 zna malo zaštekat.

   • dražen

    Kako se napravi hard reset?
    Hvala na pomoći ☺


    • odes u settings, about pa reset phone

  • stipe1906

   Kod mene nema stekanje. Cak i UC funkcionira solidno iako ga cesto ne koristim. Kao sto je Marin predlozio, vjerojatno bi hard reset rjesio problem.

 • gagi990

  Ima i Maxton broswer koji je po meni bolji od UC broswera,brzi 🙂


  • Meni Maxthon malo šteka (L920). UC je pomalo konfuzan ali odradi sve što IE10 ne može

 • Ivica

  Ma, koga briga za Opera browser, to je nekada bila “fora”, danas je samo jedan od mnogih..
  IE ili UC Browser (koji koristim u zadnje vrijeme) su sasvim o.k. , dok za neku štednju prometa postoji Nokia Xpress..