Oppo priprema konkurenta Nokia Lumiji 1020 s 50MP kamerom?! *Dopuna: Ništa od toga*

oppo find 7 50 mp

GSMArena prenosi vijest kako tvrtka Oppo priprema uređaj s 50MP kamerom. Taj uređaj bi trebao biti izravni konkurent Nokia Lumiji 1020 po broju megapiksela. Postoji pitanje ima li Oppo tehnologiju sličnu PureView tehnologiji koja će omogućiti inovativno korištenje tih piksela i stvaranje odličnih fotografija ili će 50MP senzor biti samo marketinški trik?

Do informacije da Oppo priprema uređaj s 50MP kamerom se došlo analiziranjem slike uploadane na Weibo koja ima rezoluciju 8160×6120, a EXIF podaci kazuju da je uslikana Oppo Find 7 uređajem.

Ovaj uređaj će biti predstavljen 19. ožujka (3. mjesec) u Pekingu.

Dopuna: Čini se da je ipak riječ o lažiranju veličine fotografije, tj. orginalna rezolucija je povećana. To se primjetilo povećanjem fotografije gdje se vidjela mutnjikavost fotografije. Više o tome možete pročitati ovdje.

Hvala Bojanu na dojavi. 🙂

 • Bojan Radovanović

  kako sam procitao na jednom drugom siteu(tportal, tj bivsa gageterija), cini se da je ovo slika interpolirana. tj da je obradjena i tako su dobili vise pixela.
  citiram:
  ” Iako je jasno da Oppo cilja na velike brojeve i ‘skidanje’ Nokije s trona, ako je za suditi po ovoj prvoj fotografiji – to baš neće biti jednostavan zadatak. Čak i u pregledu slike u punoj veličini (link), čini se kako je posrijedi interpolacija – digitalno uvećanje slike, a ne nativna razlučivost. Detalji su na 100-postotnom prikazu mutnjikavi, a ni optika nije čudesno dobra, s obzirom na pojavu tzv. purple fringing efekta. Doduše, ovaj drugi dio je lakše oprostiti s obzirom na fizička ograničenja tako malenog sklopa”

  • stipe1906

   Čini se da je riječ o lažnjaku… Iskreno, mislim da nitko nije sposoban napraviti bolju kameru na mobitelima od Nokije

   • Bojan Radovanović

    ne bi bio toliko siguran u to, samo mislim da drugima ta stavka nije bas toliko bitna.


  • tportal, tj bivsa gageterija

   I *sadašnja* je. Štoviše, *buduća* stiže uskoro. 😉

   • Bojan Radovanović

    a dobro, znas zasto sam napisao “bivsa”, nekada je bila samostalna, a sada dio “veceg” portala.
    u svako slucaju, radujem se tome da se vratite 😉


   • je li ovo nekakva ekskluzivna vijest za Nokiamob? 🙂