Postoji li stvarno Nokia Lumia 1820?

1820 leather case

Od davno nismo čuli novosti o još neobjavljenom Nokia Lumia 1820 uređaju o kojem je prve informacije donio ne toliko pouzdani NextLeaks početkom godine. Taj uređaj bi trebao imati moćne specifikacije u vidu 6″ zaslona 2K (2560x1440p) rezolucije, Snapdragon 805 procesora, 3GB radne memorije, 25-30MP kamere, 32GB ugrađene memorije proširive s MicroSD karticom te 3400mAh bateriju s mogućnošću solarnog punjenja preko zaslona.

Ne postoji Nokialjubac koji ne bi volio makar vidjeti, a da ne govorimo posjedovati, ovaj uređaj. Tišinu koja je zavila ovu Lumiju je prekinila internet stranica proizvođača ekskluzivnih kožnih zaštitnih maski za mobitele. Oni su objavili kako će uskoro imati u ponudi posebno skrojenu masku za Lumia 1820 uređaj.

Daniel Rubino s WPCentral bloga je negirao postojanje ovog uređaja, a to je potkrijepio informacijama iz svojih izvora unutar Nokije. Još je naglasio kako Nokia nema u planu predstaviti nešto slično ovom uređaju za BUILD konferenciju ali ni do kraja godine, već eventualno tek za Q1 2015. godine.

Lumia 1820

Istina je da nam stranica proizvođača kožnih maski nije odveć pouzdan izvor informacija no s objavljenom fotografijom navodnog zaslona Lumije 1820 (koja isto tako može biti dobar Photoshop uradak) nam lagano budi nadu u postojanje uređaja. Na kraju nam jedino ostaje vrijeme koje će kao i uvijek pouzdano pokazati je li uređaj stvaran ili ne.

 • Gordan808

  Ma nije bitno kad, ali dolazi sigurno. Tako je bio i sa glasinama o 808-ici kada nitko nije vjerovao za 41mp senzor. Rade oni ko crvi na novom top modelu, MS je osigurao financiranje, biti će i ludi ekran i lytro kamera i solarno punjenje i slot za microSD. Ionako nema smisla to sada gurati na silu kada postoje 1520 i Icon. Eto ja još guram na Symbianu sa 808-icom, nisam prešao na WP i neću dok ne dođe lytro. Pa sad kolko trajalo da trajalo. (btw rado bi zamijenio 808 za 1020, ali razlika u cijeni je prevelika za manji senzor i lošiju optiku)


  • Ovakvom uređaju treba jos malo vremena jer konkurencija nije nista znacajno izbacila. Po meni nedostaje kvalitetan top model u klasi 5 incnog zaslona ala Lumia 930.

   • stipe1906

    Izbacivanjem modela ovakvih specifikacija, a nije nemoguće ako pogledamo Oppo Find 7 s 2K zaslonom, Nokia bi hardverski nadjacala sve uređaje na trzistu u skoro svim segmentima (eto jedino broj megapiksela, ali ako je Pelicanova kamera onda ne mozemo uspoređivat). Time bi Nokia bila u velikoj prednosti. Sony je s originalnom Xperijom Z ostvario solidne rezultate u prva 2 mjeseca prodaje kada je Z bio najjaci model na trzistu…

 • Ivica

  Ovako nešto možemo očekivati najranije 2015. godine,
  za 2014. je 1520 sasvim o.k. kao flagship u klasi 6″,
  a sirotinja (gdje i mi većinom spadamo) ima 1320 kao jeftiniju opciju.