Prodaja odjela za uređaje i usluge bi mogla biti dovršena kroz 20 dana

Microsoft i Nokia

Za vrijeme saslušanja na indijskom vrhovnom sudu uslijed neplaćanja poreza u Indiji odvjetnik Nokije je danas spomenio kako su kineske vlassti napokon izgladile sve nesporazume oko prodaje odjela za uređaje i usluge Microsoftu te da bi se posao trebao dovršiti za 20 dana.

Posljednje što smo čuli vezano uz potvrdu prodaje odjela Microsoftu kod kineskih vlasti je da su Samsung i Google uputili kineskom Ministarstvu trgovine upit oko Microsoftove akvizicije Nokijina Odjela uređaja i usluga te nije poznato jesu li i kako kineske vlasti odgovorile na njihov upit.

U Indiji je Nokia na sudu uslijed nesuglasica oko plaćanja poreza tamošnjim vlastima zbog čega su vlasti blokirale pogon u gradu Chennai. Nokia Indija čini približno 9% ukupnog poslovanja Nokije te taj dio po procijenama Nokije vrijedi približno 360 milijuna $. Indijske vlasi sada smatraju kako je Nokia podcijenila vrijednost tog pogona kao i 8000 radnih mjesta koje trenutno osigurava. Odvjetnik Nokije je na to odgovorio vrlo oštro rekavši kako indijske vlasti mogu slobodno preuzeti tamošnji pogon ukoliko smatraju da on vrijedi više te da će pogoni ili ići Microsoftu ili biti ugašeni.

Kako trenutno stvari stoje vrlo lako bi se moglo dogoditi da odjel Nokije u Indiji bude isključeni iz prodaje Microsoftu što bi na kraju značilo zatvaranje njima nepotrebnih pogona te otpuštanje ljudi.

Via