Start 2.0 hakaton je uspešno završen

baner1
Po drugi put na Fakultetu organizacionih nauka udruženje studenata informatike FONIS je organizirano takmičenje START 2.0 pod sloganom „Code first, explain later“. Natjecanje je organizirano u saradnji sa kompanijama Microsoft Srbija, Telerik i Centrom za promociju nauke.
Zadatak ovogodišnjeg hackatona bio je razvoj Windows 8.1 aplikacije na temu ekološkog karaktera – zaštita životne sredine. Takmičilo se ukupno 8 tročlanih timova i svi su uspešno završili aplikacije unutar 24h. Nagrađeni timovi su:
I mestoCODEWHISPERERS, ekipa sa FON-a u čijem sastavu su Miloš Maksimović, Milan Mihajlović i Ivan Maksimović. Odneli su pobedu s vrlo inspirativnom aplikacijom “Živadin” u obliku kviza, namjenjena obrazovanju dece u osnovnim školama, koja je pored odličnog dizajna bila spremna da se koristi kako iz pogleda dece, tako i iz pogleda profesora.
1
WP_20140323_20_44_42_Pro
II mesto SINJI GALEPI u čijem sastavu su Dušan Zdravković, Nikola Smiljković i Nikola Stojiljković sa RAF-a koji su svoje rešenje zadanog problema prikazali u vidu ecoShop-a, ekološke prodavnice koja bi korisniku pored kupovine pružala i informacije o tome koliko bi uštedeli kupovinom takvog proizvoda, zašto je on bolji i slično.
2
III mesto – GONIČI MAJMUNA, ekipa sa RAF-a koji su činili Filip Stanisavljević, Ivan Petrović i Miloš Biljanović. Napravili su aplikaciju pod nazivom “Moja odgovornost” koja omogućava svima da brzo i lako utječu na to da se proširi svest o problemima vezanim za životnu sredinu. Korisnicima je kroz ovu platformu omogućeno da kače fotografije problema, kao i da pokreću inicijative preko kojih bi se grupe ljudi, uz pomoć sponzora, formirale kako bi rešavale ove probleme.
3
WP_20140323_21_00_10_Pro
Trud ostalih timova da APSTRAKTNO KLASJE, M.A.P. , THE CODE, THE BUG AND THE GOTO, 4096 i GARI nije prošao nezapaženo, iako se nisu plasirali u najbolja tri tima, neki od njih dobili su ponude za posao i praksu.
Tokom 24h takmičarima su pružili podršku mentori MSP-evi Mladen Trišić, Petar Milovanović, Bojan Mišić i Ivan Veličković, kao i Janko Radusinović i Bogdan Begović.
Odluku o pobedniku doneo je stručni žiri u sastavu: Siniša Perović iz Microsofta, Srđan Božović Microsoft MVP, kao i profesori i asistenati sa FON-a Slađan Babarogić, Nina Turajlić i Marko Petrović.
Što se tiče nagrada, GONIČI MAJMUNA dobili su Telerikove DevCraft Complete licence, drugo mesto SINJI GALEPI takođe su dobili licence i uz to portabilne punjače za mobilne telefone, a za prvo mesto CODEWHISPERERS su pored licenci bili osigurani i Lenovo IdeaPad Flex 10 tableti. Pored toga, pobedničkoj ekipi je osiguran odlazak i smeštaj na Balkan Venture Forum koji će biti održan na Jahorini 15. i 16. maja.
Ovim putem zahvaljujemo se Nini koja nam je omogućila da budemo deo ovogodišnjeg Start-a, kao i Anđeli, Ani, Katarini i Nemanji na saradnji.
Fotografije sa događaja možete pogledati ovde.
Vidimo se i sledeće godine na START 3.0!