Testiramo: Nokia Lumia 1320

Testiramo Nokia Lumia 1320

Na test nam je stigla Nokia Lumia 1320, phablet uređaj koji bi mogao zainteresirati mnoge uslijed znatno niže cijene u odnosu na Lumiju 1520. Uređaj je predstavljen na prošlogodišnjem Nokia World događaju zajedno s Lumijom 1520, no vjerojatno radi hardverski jačeg modela je malo zakasnio na tržište. Ipak, dobro da je stigao jer je riječ o vrlo lijepo dizajniranom uređaju koji je spustio cijenovnu barijeru phableta i učinio ovakve uređaje bliže prosječnim korisnicima.

Lumia 1320 ima 6 inčni IPS LCD zaslon, rezolucije 720 x 1280 piksela. Ispod zaslona se krije Snapdragon S4 SoC s dvojezgrenim 1,7 GHz procesorom te Adreno 305 grafičkim procesorom koji rade uz podršku 1 GB RAM-a. Lumia 1320 također ima 8 GB interne memorije koja je proširiva s microSD memorijskim karticama do 64 GB što će dobro doći za spremanje fotografija i videa snimljenih 5 MP kamerom. Sve to napaja interna baterija zavidnog kapaciteta od 3400 mAh. Uređaj je osim u bijeloj boji dostupan još i u žutoj, crnoj te narančastoj koje možete kombinirati zahvaljujući izmjenjivim stražnjim maskama. Ispod maske se nalaze utori za micr SIM te micro SD kartice.

 

U nastavku pogledajte video raspakiranja Lumije 1320.

Youtube

 

 

S phabletom ćemo se družiti u narednih nekoliko dana te ga temeljito testirati nakon čega će uslijediti detaljna recenzija. Naravno, otvoreni smo za vaša pitanja i sugestije vezane uz testiranje uređaja (osim drop testa) pa nam se slobodno obratite i ostavite komentar dolje ispod.