Video: Dvoboj Nokia Refocus i HTC Duo Camera opcija

htc dual camera nokia refocus

Da HTC voli kopirati Nokiju svi već znaju, pa je i ovoga puta to napravio s predstavljanjem Duo Camera načinom snimanja na novom HTC One M8 uređaju. HTC je pokušao hardverski napraviti nešt o što Lumia uređaji imaju zahvaljujući Nokia Refocus aplikaciji. Michael Fisher iz Pocketnow bloga je upravo usporedio Duo Camera i Nokia Refocus u videu koji slijedi u nastavku.

Za usporedbu su s druge strane HTC One M8 uređaja koristili Nokia Lumia 925 uređaj s 8.7 MP kamerom. Razlika je velika u načinu snimanja slika s varijabilnom dubinom fokusa. Dok HTC M8 uz pomoć drugog kamera senzora automatski snima dubinu polja te omogućava u fotografijama istovremeno mijenjanje fokusa, Nokia LUmia 925 kao i ostale LUmije koriste aplikaciju u koju je potrebno ući te koja snima nekoliko fotografija stavljajući sve u fokus.

Dok Nokia Refocus može snimati objekte s velike blizine i tako dobiti bolji bokeh, DUO Camera to ne može i ne radi najbolje pri snimanju objekata iz velike blizine.

Nadalje HTC One M8 nudi mnogo više instant primjenjivih efekata s kojima se fotografija može doraditi, dok Nokia Refocus nudi samo mogućnost refokusiranja, Colour Pop opciju te mogućnost postavljanja refocus fotografija  na internet.

Ipak, fotografije s HTC-a pate od određenih pogrešaka pri fokusiranju i zamućenju pozadine što nije slučaj kod Nokia Lumia 925 uređaja i refocus aplikacije.

Na kraju je Michael Fisher rekao da mu se više dopada jednostavnost Refocus aplikacije i da fotografije ispadaju mnogo bolje.

 

Youtube