Elop: Microsoft Mobile neće pisati na budućim uređajima; stvaramo nešto novo + ostali odgovori iz ispitavanja uživo na Conversations blogu

ELOP

Izvršni direktor Microsofta po pitanju hardvera i službeni predsjednik Microsoft Mobile, Stephen Elop, u ispitivanju uživo na Nokia Conversations blogu rekao je kako Microsoft Mobile nije brend koji će biti viđen od strane korisnika te da tvrtka Microsoft Mobile služi samo kao legalna veza Nokijina Odjela uređaja i usluga i Microsofta. Napomenuo je kako rade na odabiru strategije brendiranja pametnih telefona. Pouzdani Nokia izvori tvrde kako će MS zadržati Nokia Lumia logo na uređajima narednih 18 mjeseci te će tada donijeti odluke o novom brendiranju.

Izjavio je i kako je Nokia X serija tu da ostane jer je već  tisuće korisnika upoznala s Microsoft servisima.

Servisi poput Nokia TV. MixRadio, Camera, Refocus i slično će nastaviti postojati jer Elop smatra kako su to važni faktori koje razlikuju Nokia uređaje od ostalih.

1200-nokia_lumia_930_family

Elop je na pitanje koji mu je najdraži Lumia uređaj odgovorio da su mu sva djeca draga, ali Lumia 930 mu je najviše prirasla srcu.

Elop je na upit oko odbacivanja domaćeg OS-a objasnio kako su tijekom 2010. i 2011. pažljivo analizirali situaciju oko domaćih OS-ova unutar Nokije te su odlučili prijeći na WP jer su zaključili kako je nemoguće Symbian podići na nivo konkurencije, a s Meegom je bilo određenih zakašnjenja te nisu bili u mogućnosti plasirati široku paletu uređaja u doglednom vremenu.

nokia-n8_symbian-anna465

Odgovorio je na pitanje o Trojancu gdje kaže kako su sve odluke donešene uz pristanak i podršku upravnog odbora te u najboljem interesu za Nokiju i dioničare.  Govori kako su Nokiju transformirali u jaču tvrtku s NSN-om, HERE-om i Odjelom naprednih tehnologija gdje je svaki od tih odjela tržišni lider u svojoj kategoriji.

Sva pitanja koja su postavljena Stephenu Elopu možete pročitati na službenim stranicama Nokia Conversations bloga.