Intervju s Anom Puzar – dobitnicom titule Most Valued Connector za ožujak

ana MVC

Nokialjupci imali smo čast intervjuirati našu Anu Puzar koja je postala Most Valued Connector za mjesec ožujak prvenstveno zahvaljujući vrhunskim fotografijama koje kreira svojim Nokia Lumia uređajima.

Još jednom vam čestitam na osvojenoj tituli Most Valued Connector koju Nokia i Nokia Conversations blog dodjeljuje istaknutim članovima Nokia zajednice. Vaše fotografije nas svakodnevno oduševljavaju i posebna mi je čast napraviti kratki intervju s vama.

Dopustite mi da vas u narednih nekoliko pitanja i vaših odgovora čitatelji Nokiamob bloga (cijenjeni Nokialjupci) ali i svi ostali upoznaju.

Ana: Hvala lijepa na čestitkama,još uvijek sam pod dojmom jučerašnjeg dana. Kao prvo, htjela bih pozdraviti sve čitatelje NokiaMob bloga kao i sve vas ovdje na blogu koji nam svakodnevno donosite najvažnije vijesti vezane uz Nokia mobitele i Windows svijet općenito.

 

Recite nam za početak tko je Ana Puzar?

Hmm… Ana je jedna sasvim jednostavna i jako optimistična osoba, supruga i majka dviju prekrasnih cura koja pokušava uživati u svakom trenutku koji joj život donosi.

 

Bavite li se fotografijom profesionalno te kada ste se prvi put susreli s njom?

Ma ne, to je više onako rekreativno. Moj prvi dodir s fotoaparatom i općenito fotografijom je polagano krenuo nakon udaje i rođenja mojih dviju kćeri. Svaki njihov važniji trenutak tokom odrastanja sam pokušala zabilježiti fotografijom.

 

Koje motive preferirate, vodi li vas kakva misao pri odabiru kadrova?

Pa ne znam, volim fotkati apsolutno sve, od svog prelijepog Zadra pa sve do makrofotografije. Obično fotkam ono što mi se svidi :).

 

Koje sve Nokia Lumia uređaje koristite?

Trenutno imam dvije posebne ljepotice: Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 1020.

 

Zašto ste se odlučili na PureView Lumia uređaje?

Pa prvenstveno zbog kamere.

 

Uz kameru koja vam je najdraža stavka vaših Lumija?

Da sam vozač,vjerojatno bih navela HERE Drive i Here Mape ali pošto nisam to su uglavnom aplikacije poput Nokia  Refocus, Cinemagraph.

 

Smatrate li kameru Lumije 1020 dostojnom fotoaparata srednje klase?   

Definitivno je smatram dostojnom zamjenom DSLR fotoaparata.

 

Koje WP foto aplikacije koristite?

Osim Nokia kamere koristim i 4Blend HDR,HDR Photo Camera,a kao foto editore uz Nokia Creative Studio koristim i Fantasia Painter Pro,Fhotoroom,Lomogram,LazyLens i da ne zaboravim spomenuti  Tiny Planets Pro. Volim dosta eksperimentirati s tim foto editorima.

 

Otkrijte nam kako ste kreirali onu fotografiju Lumia 1020 uređaja unutar mistične kugle?

ana7-300x298

Ahhh, moja kugla. Pa sad kad vam rečem,mislim da će se čitatelji razočarati kad pročitaju da ona nije fotkana s Lumijom. Kreirana je uz pomoć dva odlična programa – Flame Painter  i The Gimp. Uz Flame Painter sam kreirala one predivne dugine boje flame, a te sam onda u programu The Gimp oblikovala kuglu. S interneta sam posudila fotke Lumia mobitela i uklopila ih u kuglu.I to je to. Izgledala mi je fora pa sam je prenijela na svoju Lumiju i tako postala na Instagram.

 

Želite li što poručiti Nokialjupcima za kraj, možda dati koji foto savjet?

– Pa prvi bi savjet bio da fotkate bez ikakvog ustručavanja.

– Bilo bi odlično da fotkate sa stalkom ili tripodom jer svaki trzaj ruku osjeti se i vidi na fotki. A i najbolje ga je koristiti u fotkanju gdje ima jako malo svijetlosti.

– Što više vježbajte i eksperimentirajte s postavkama vaše Nokia kamere.

 

Pozdrav iz Zadra,

 

Ana Puzar