Kako omogućiti Cortana digitalnog asistenta na WP8.1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vjerujemo da vas je velika većina već preuzela Windows Phone 8.1 nadogradnju te ste se već poprilično zaigrali s njom i počeli otkrivati sve novitete. Dosta vas je pitalo kako preuzeti možda jednu od većih novosti, Cortana digitalnog asistenta pa vam donosimo kratke upute kako to napraviti. Trenutno je Cortana u beta fazi razvoja te je dostupna samo za US područje, dok će za ostala područja doći naknadno. U nekoliko jednostavnih koraka se vrlo lako može doći do nje pa krenimo.

Prvo što morate napraviti je otići u postavke i pronači postavke za jezik (language) . U njima trebate odabrati engleski jezik te ukoliko ga već nemate prije na uređaju biti će potrebno ponovno pokrenuti uređaj kako bi se instalirao jezik.

Drugo što morate napraviti jest u postavkama pod područja (region) postaviti područje na United States. Nakon što to postavite trebat ćete ponovno pokrenuti uređaj.

Nakon što ste ponovno pokrenuli uređaj idite u izbornik aplikacija i pod C pronađite Cortana pločicu te je sada možete postaviti na početni zaslon i postaviti vašeg digitalnog asistenta.

Javite kako vam je prošlo postavljanje i imate li problema 🙂