Kako preuzeti WP8.1 Developer Preview nadogradnju

Dev Preview app

Sutrašnji dan je vjerojatno mali praznik za sve vlasnike WP8 Lumia i ostalih uređaja jer bi prema svim najavama trebala biti puštena Developer Preview verzija WP8.1 nadogradnje. Ova verzija je namijenjena programerima kako bi se što prije upoznali s novom nadogradnjom i kako bi imali vremena testirati i prilagoditi aplikacije prije nego što službeno bude dostupna nadogradnja za šire pučanstvo.
U biti je Microsoft na vrlo jednostavan način omogućio svim korisnicima WP8 uređaja da preuzmu novu nadogradnju. Ipak sve opcije neće biti uključene u nju no velika većina hoće. Ova verzija ne donosi Lumia Cyan nadogradnju specifičnu za Nokia Lumia uređaje.

U nastavku vam donosimo jednostavne upute kako preuzeti Developer Preview WP8.1 nadogradnju.

 

Prvo što trebate napraviti je preuzeti Windows Phone Preview for Developers aplikaciju putem linka za WP trgovinu ili skeniranjem QR koda ispod.

Preview qr

Drugo što trebate napraviti jest prijaviti se na “Windows Phone App Studio” kako bi ostvarili status developera. Prijaviti se možete s vašim Microsoft računom (hotmail, outlook ili live).

app studio for developers

Treći korak je pokretanje instalirane aplikacije na vašem uređaju i samo pratite korake i pristanite na sve ponuđene opcije. Na kraju se ulogirajte s računom kojeg ste prijavili da bi dobili status developera.

Četvrto što morate napraviti nakon što ste prošli sve korake i prihvatili uvjete “WP Preview” aplikacije je otići u postavke uređaja i pod ažuriranja potražiti nova koja će biti dostupna jednom kada Microsoft pusti nadogradnju.

Uživajte u verziji WP8.1 nadogradnje za developere! 🙂

 

Moramo vas upozoriti kako ovo radite na vlastitu odgovornost te imajte na umu kako instalacijom ove verzije WP8.1 nadogradnje gubite jamstvo za uređaj ostvareno njegovom kupnjom. Nokiamob se u startu ograđuje od svih potencijalnih problema koji mogu nastati prilikom instalacije te neće snositi nikakvu materijalnu odgovornost.