Kako urediti početni zaslon na WP8.1 OS-u

WP_20140415

Jedna od najvećih promjena koje donosi WP8.1 je mogućnost dublje personalizacije početnog zaslona, a i ostalih stavaka u samom sustavu. Microsoft je korisnicima dao na izbor treći red pločica, opcije koja je predstavljena s WP8 GDR3 nadogradnjom i Lumia phabletima, te je predstavio odlično rješenje pozadine početnog zaslona.

Krenimo redom. U postavkama vašeg Lumia uređaja, točnije u sekciji ‘start+theme’, tj. početni zaslon+tema postoji opcija za omogućavanje trećeg reda živih pločica na početnom zaslonu. Iako je ta opcija dostupna za sve Lumia WP8 uređaje, aktiviranje trećeg reda na uređajima s manjim ekranima rezultirat će poteškoćama u korištenju uređaja. Osobno bez problema koristim treći red živih pločica na Lumiji 720 koja ima 4.3″ zaslon.

U istoj sekciji u postavkama dostupna je nova stavka za personalizaciju početnog zaslona, a to je pozadina početnog zaslona. Odabiranjem opcije postavljanja pozadine početnog zaslona otvori se izbornik s albumima fotografija koje želite postaviti na početni zaslon. Moguće je odabrati jednu od sistemskih pozadina, ali i pozadine koje smo sami preuzeli ili fotografirali.

Odabir prave pozadine zahtijeva malo eksperimentiranja.  Žive pločice nekih aplikacija ne preuzimaju boju pozadine, već imaju vlastite ikone te mogu naruštiti vizualni doživljaj pozadine. Nekada i same pozadine jednostvno ne odgovoraju jer su previše kićaste ili konfuzne.

Za lakši odabir pravih pozadina za početni zaslon, pokrenuta je stranica WPHomeScreens.com. Tvorci ove stranice su ujedno i tvorci stranice GlanceScreens.com. U nastavku pogledajte par pozadina s WPHomeScreens stranice koje bi mogle pristajati vašem početnom zaslonu.

Kako vam se sviđaju nove opcije personalizacije početnog zaslona? Pozivamo vas da u komentarima slobodno objavite snimke vašeg početnog zaslona sa najdražom pozadinom.