Nokia Lumia 630/635 uređaji nemaju senzore za blizinu i okolnu svjetlost?!

 

700-nokia_lumia_630_3g-2

 

Kada smo prvi put vidjeli specifikacije NOkia Lumia 630 i 635 uređaja odmah nam je bilo jasno kako su Nokia i Microsoft odlučili dodatno spustiti cijenu WP8 uređaja. Iako ovi Lumia uređaji pripadaju seriji 6XX, po nekim specifikacijama su značajno slabiji od prethodnih Lumia 625 ili pak 620 uređaja. Doduše, serija 6XX je već prije imala značajne oscilacije poput značajnog uvećanja dijagonale zaslona sa 3,8 inča na 4,7 inča. No, Lumia 630/635 su ipak hardverski još slabije. Dok je zaslon značajno kvalitetniji u odnosu na prethodnike, ovim Lumijama nedostaje fizička tipka dodijeljena kameri ali i neki senzori.

Na službenim Nokia stranicama se vidi kako Lumije 630/635 imaju samo akcelerometar dok mu nedostaju senzori za blizinu i okolnu svjetlost što čak ima Lumia 520. Nokia također nije bila u potpunosti na čisto s informacijama o hardveru kojeg sadrže spomenute Lumije. Na službenim Nokia developerstranicama je 08.04. stajalo kako Lumije 630/635 imaju uz Akcelerometar i senzore za blizinu i okolnu svjetlost, da bi samo dan poslije uklonili ova posljednja dva senzora s liste.

Ostaje pitanje kako je Nokia riješila gašenje zaslona za vrijeme razgovora kako bi razgovori bili neometani slučajnim dodirom, te kako će se podešavati pozadinsko osvjetljenje zaslona primjerice na jakom suncu. To ćemo saznati kada uređaji jednom dođu u ruke recenzenata raznih blogova pa tako i kod Nokiamob-a :).

 

Via