Nokia Lumia 930 neće podržavati Glance zaslon

930 službeni demo

Jedna loša vijest dolazi za sve one koji su svoje oko ili pak oba bacili na novo predstavljenu Lumiju 930. Izgleda da ona, kao i Lumia Icon neće imati mogućnost prikaza Glance zaslona. Razlog je jednak kao i kod Lumije Icon i hardverske je prirode. Tip AMOLED zaslona korišten kod uređaja nema dovoljno memorije za pokretanje tog procesa. Nokia je mogla ubaciti LCD zaslon sličan Lumiji 1520 no vjerojatno postoji dobar razlog zašto je korišten OLED zaslon a ne LCD. Jedan od problema je što najveći proizvođači zaslona, LG i Samsung posebno proizvode dodatni memorijski modul za zaslon koji značajno podiže cijenu samog uređaja i tako smanjuje profit Nokiji. Drugi je što ovaj tip zaslona vjerojatno troši manje baterije pa tako značajno produžava njen vijek trajanja.

Sve u svemu, nedostatak microSD kartice i Glance zaslona bi moglo mnoge otjerati od Lumije 930. Ipak, mnogima nedostatak te opcije neće biti toliko važan pa će im Lumia 930 ostati poželjna.

Ipak treba reći kako je bilo mnogo razgovora oko nedostatka ove opcije unutar Nokije te je ona svjesna problema i radi na mogućoj drugačijoj implementaciji Glance zaslona.

 

Via