Nokia otkrila zašto će Nokia Lumia 930 doći u zelenoj i narančastoj varijanti

SONY DSC

Već kod predstavljanja Nokia X serije uređaja bilo je jasno kako će zelena boja biti jedna od novih u paleti standardnih Nokia ili pak Nokia Lumia boja za uređaje ove godine. Nokia je do sada već eksperimentirala s bojama poprilično i uvodila neke nove kroz slavije modele. Vidimo kako jedna od popularnijih, cyan, više nije toliko zastupljena, a evo i zašto.

Naime, Nokia, iako je poznata po živim bojama svojih uređaja već od davnine, iste pažljivo bira i postavlja na svoje uređaje. Tako je istraživanje tržišta u SAD-u te nekim europskim državama (Francuska, Njemačka) pokazalo kako je ovogodišnji naglasak na boje uređaja postavljen uz standardnu crnu (ili tamo sivu) na zelenu i jarko narančastu.

Ovaj podatak je Nokia otkrila na nedavnom događaju ekipi iz AAWP bloga. Također je istraživanje pokazalo kako su zelena i narančasta zanimljivije od žute koju smo do sada imali prilike vidjeti na nekim uređajima.

Naravno, istraživanje tržišta je samo jedan dio informacija koji dovodi do konačne odluke pri odabiru boja za uređaj. Drugi dio je onaj tehničke prirode gdje Nokia istražuje mnoge nijanse boja prije nego ih plasira u masovnu proizvodnju. Primjerice, cyan ili pak žuta boja su mnogo jednostavnije  za proizvodnju od novih, no Nokia je u posljednje vrijeme značajno unaprijedila načine proizvodnje bojanih polikarbonatnih kućišta pa je sam proces znatno olakšan za uvođenje novih nijansi koje će marketinški donijeti prednost novim Lumijama.

 

U kojoj bi boji uz narančastu i zelenu još voljeli vidjeti novu Lumiju 930?

 

Via