Nokia se pridružila udruženju koje će zaustaviti krađe mobitela

Windows-Phone-8-Sigurnost

Nokia, Microsoft, Apple, Samsung, HTC i ostali proizvođači mobilnih uređaja, operateri i proizvođači softvera koji su prisutni na američkom tržištu udružili su se u incijativu kojoj je cilj spriječiti krađe mobilnih uređaja na području Sjedinjenih Država.

Većina proizvođača već sad posjeduje neko rješenje za zaštitu korisničkih podataka prilikom krađe. CTIA neprofitna organizacija i partneri preko Smartphone Anti-Theft  Voluntary Commitment programa žele  zaštitu korisnika podići na višu razinu.

Od lipnja (6. mjesec) 2015. godine svi uređaji prodani na području SAD-a imat će mogućnost besplatno skinuti softver protiv krađe. Na nekim uređajima taj softver će doći predinstaliran. Softver protiv krađe korisnicima omogućio, osim dosadašnjeg zaključavanja uređaja, brisanja podataka, slanja poruke itd., i potpuno blokiranje uređaja. Blokirani uređaj neće biti uporabljiv sve dok korisnik koji je prijavio krađu ne odblokira uređaj.

Ovakav pristup bi trebao smanjiti krađe uređaja, jer nema smisla ukrasti uređaj koji će za par minuta biti potpuno neuporabljiv. Nadamo se da će slična inicijativa zaživjeti i na našim područjima.

via izvor