Nokia Superman će biti prva Nokia specijalizirana za selfije

nokia lumia

Evleaks je prije dva tjedna otkrio nekoliko kodnih imena budućih Nokia uređaja za koje se više od kodnog imena nije znalo mnogo. Danas magazin TheVerge donosi spoznaju kako će jedan od prvih Nokia Lumia uređaja nakon preuzimanja Odjela od strane Microsofta upravo biti Nokia Superman. Ova Nokia će biti prva Lumia namijenjena popularnim Selfie fotografijama, odnosno selfijima s obzirom da će imati 5 MP prednju kameru. Do sada je 5 MP kamera bila uglavnom namijenjena slabijim Lumia modelima a s ovim potezom će se Nokia ili Microsoft Mobile pridružiti HTC-u koji je na svoj model M8 ugradio prednju 5 MP kameru.

Nokia Superman je kako saznaje The Verge uređaj srednje klase s 4,7 inčnim zaslonom, a trebala bi biti predstavljena svijet tek krajem ove godine.

Isto tako Nokia ili pak Microsoft Mobile radi i na Goldfinger uređaju koji je trebao biti predstavljen kada i WP8.1, no uređaj se još uvijek nalazi u fazi testiranja s obzirom da softver za 3D geste nije u potpunosti dovršen. Navodno uz ovaj uređaj Microsoft planira predstaviti još dva slična uređaja i trenutno nije poznato hoće li oni imati Nokia logo ili neki drugi.