Video: Usporedba Office aplikacije za Android, Windows Phone i iOs uređaje

office usporedba

Demitrius Harris s MyNokiabloga je napravio odličan video u kojem je usporedio verzije Microsoft Office aplikacije za tri vodeće mobilne platforme, Android, iOs i Windows Phone. Većinu korisnika i fanova WP uređaja kao i fanova Microsoft softvera je začudila odluka Microsofta kako će Office aplikacije postati besplatne za Android i iOs uređaje. Time se izgubila jedna od stavki koja jasno ističe WP platformu nad ostale dvije.

Office-Mobile-Comparison

Međutim, Microsoft je odlučio malo izmjeniti Android i iOs Office aplikacije. Iako je sada Office besplatan te nije potrebna Office 365 pretplata, aplikacija ne dopušta uređivanje datoteke s uređaja. Drugi nedostatak je što aplikacija ne dolazi predinstalirana sa softverom pa korisnici moraju napraviti taj ekstra korak kako bi koristili aplikaciju. Treći nedostatak je nemogućnost snimanja datoteke na uređaj već vjerojatno na Cloud uslugu.

Iako se na prvu ovi nedostatci ne čine pretjerano velikim iznimno su značajni te kompliciraju malo život vlasnicima Android i iOs uređaja. U nastavku pogledajte video u kojem su detaljno uspoređene aplikacije.

Youtube