Za pogon u gradu Chennai je zainteresiran HTC?!

nokiatopchen

Poznato je kako Nokijin pogon u gradu Chennai neće vjerojatno postati dio Microsoft Mobile tvrtke kada ovaj petak Odjel za uređaje i usluge službeno bude prodan. Nokia je ipak najavila kako će nastaviti proizvodnju mobilnih uređaja u tom pogonu za Microsoft, no pitanje je što će naknadno napraviti s njim. Microsoft bi vrlo lako mogao prebaciti proizvodnju u azijske države te unajmiti tamošnje pogone za proizvodnju budućih “Nokia” uređaja, kao što to čine Apple i druge tvrtke za svoje uređaje, pa možda i ne kupiti pogon. Nokia, koja je zadržala pogon u Koreji ga možda neće trebati jer joj proizvodnja mobilnih uređaja neće biti u prvom planu barem narednih dvije godine.

Međutim, gorke li ironije, indijski pogon je pao u oko HTC-u što je obznanio njegov glavni financijski durektor u intervjuu za indijski magazin EconomicTimes. HTC premda još uvijek na rubu propasti je pokazao interes za taj pogon jer smatra Indiju vrlo značajnim tržištem za širenje svojih proizvoda.

Nokia je već prebacila dio proizvodnje Asha uređaja iz Chennai-a u novoizgrađeni pogon u Vijetnamu pa bi možda HTC mogao na kraju kupiti sada pomalo nepotreban pogon koji je usput opterećen dugovanjima i sudskom parnicom.

Via