Dodatno objašnjeno zaključavanje zaslona pri razgovorima kod Nokia Lumia 630 uređaja

Lumia-630-sensor

Ekipa s WPMania.pl bloga su se domogli službenog shematskog prikaza koji objašnjenja na koji način Nokia Lumia 630 zaključava zaslon prilikom poziva. Naime, Lumia 630 je prvi Lumia uređaj koji dolazi bez senzora za blizinu koji je odgovoran za zaključavanje zaslona kada za vrijeme razgovora prislonite uređaj na uho. To radi kako bi se izbjegli nepotrebni dodiri koji bi mogli možda prekinuti poziv ili pokrenuti neku drugu opciju.

Kod Lumije 630 je problem riješen putem novih panela odgovornih za registriranje dodira koji mogu mjeriti elektrostatski napon površine. Kako je prikazano na shemi, kada panel osjeti veću voltažu, odnosno dodir veće površine (npr. lica) onda će se zaslon isključiti. Isto tako ako se u gornjem dijelu zaslona osjeti veća površina poput uha, zaslon će se isključiti. Naravno, to funkcionira samo za vrijeme poziva.

Izgleda da bi senzor za blizinu mogao biti uskoro umirovljen. Jedino je pitanje koliko je takva tehnologija efikasna na većim zaslonima i da li ti paneli onda troše više energije od senzora za blizinu.

S obzirom da je riječ o nečem što je razvila Nokia, vjerojatno bi se ova tehnologija mogla naći u uređajima drugih proizvođača.

Via