Glasina: Nokia X2 će imati mogućnost pokretanja Android i WP os-a

SavedPicture-201452071839.jpg

Nedavno smo prenijeli možebitni prikaz buduće verzije Nokia X uređaja, odnosno Nokia X2, koja bi mogla imati Windows Phone tipku uz tipku za natrag koja se udomaćila na ovoj seriji uređaja. Jedan od razloga tome je nezadovoljstvo krajnjih korisnika načinom povratk ana početni zaslon. Iako je to dobar razlog, nekako nam ne izgleda i dovoljan razlog jer ipak ti uređaji pokreću modificirani Android Jelly Bean os. Sada je na twitteru isplivala nova informacija koja bi mogla dati realan razlog uvođenju WP tipke na Nokia X seriju uređaja.

Naime, Microsoft već dugo vremena pokušava privući proizvođače smartfona na izradu uređaja koi bi mogli poketati uz Android i WP platformu. Kako im to nije pošlo za rukom, pojavila se glasina kako će budući Nokia X2 uređaj imati mogućnost pokretanja Androida i Windows Phone os-a. Da stvar bude još zanimljivija, uređaj bi trebao imati punu podršku za Google Play aplikacije i usluge.

nokia x 2 wp i andorid

Ako početna ideja Nokia uređaja s Android platformom nalik na WP nije upalila, ova bi možda mogla upaliti. Nokia X2 ima znatno moderniji hardver koji bi trebao biti dovoljan za stabilno pokretanje obje platforme pa ukoliko se glasina pokaže istinitom, možda bi X serija mogla dobiti novi polet.

 

Via