KWP: Udio Windows Phone platforme polagano raste na većim EU tržištima

wp eu5

KantarWorldPanel je objavio rezultate svojeg istraživanja zastupljenosti smartfon platformi na većim i važnijim tržištima. Windows Phone platforma i dalje nastavlja povećavati svoj udio na većim tržištima diljem Europe ali ne i preko bare. U zemlji Microsofta, WP platforma je izgubila 0,9% udjela u odnosu na prošlu godinu te je i dalje na trećem mjestu s 4,7% udjela na tržištu.

U državama skupine EU5, odnosno Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu WP drži uvjerljivo treće mjesto s 8,4% udjela tržišta dok se ispred njega nalazi iOs sa 17,5% i Android koji suvereno vlada tržištem sa 72,4% udjela. Iako je u svim državama WP ostvario rast u rasponu od 0,3 do 3,9%, valja naglasiti da je u Italiji izgubio drugo mjesto od iOs-a koji trenutno tamo ima 13,4% udjela na tržištu naspram 11,8% udjela WP platforme.

wp svijet kwp

U Kini je i dalje stvar loša te Nokia, odnosno Microsoft, ne može postići povećanje udjela na tržištu koje je preplavljeno Android uređajima kineskih proizvođača.

Jedno je sigurno, WP platforma se polako uzdiže i opasno približava iOs-u na određenim tržištima, no Microsoft treba i dalje nastaviti Nokijin posao i predstavljati kvalitetne uređaje u što smo uvjereni da hoće. No s dolaskom partnerskih proizvođača uređaja, udio WP platforme bi mogao rasti još brže.

Via