Cortanu ćemo uskoro moći pozvati glasom

CORTANA

Marcus Ash, dobro nam poznati zaposlenik Microsofta zadužen za Cortanu, putem Twittera najavio je kako rade na dizajniranju glasovne aktivacije za Cortanu. Istaknuo je kako se susreću s problem kojeg su imali korisnici Xbox One-a, gdje se Xbox sam palio nakon Microsoftovih reklama.

 

Jedina mogućnost pozivanja Cortane sada je pritisak na tipku za pretraživanje ili otvaranje zasebne Cortana aplikacije. Glasovna aktivacija bi uvelike poboljšala sam doživaljaj osobnog asistenta koji je uvijek spreman pomoći.

Osim glasovne aktivacije, Ash je najavio kako će se Cortana uskoro proširiti na nova tržišta poput Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade i Indije. Napomenuo je kako su šokirani pozitivnim odazivom te razmišljaju o dopuštanju korištenja Cortane u zemljama gdje nije lokalizirana bez potrebe mijenjanja regije. Npr. ako nam je regija telefona postavljena na Hrvatsku, a Cortana još nije lokalizirana za hrvatsko tržište, mogli bi birati želimo li koristiti Cortanu na engleskom jeziku bez potrebe mijenjanja regije.

via