e-Građani token aplikacija dostupna za WP8 uređaje

token

Svima nam je više manje poznata ideja Vlade da smanji redove u uredima državne uprave za izdavanje različitih državnih dokumenata koju su nazvali e-Građani. Ova usluga je počela polagano (s naglaskom na polagano) funkcionirati i sada svaki građanin može stvoriti vlastiti elektronički pretinac koji će mu služiti za komunikaciju s državnom upravom. Ova usluga bi trebala građanima omogućiti lakše preuzimanje određenih dokumenata poput rodnog lista, izvoda iz matične knjige rođenih ili vjenčanih, olakšati traženje određenih informacija poput provjere izabranog liječnika, provjere upisa u registar birača…

Uglavnom, da bi pristupili dokumentima morate se prijaviti i dobiti elektroničku vjerodajnicu s kojom može koristiti sustav, a to možeteobaviti na označenim šalterima u poslovnicama Financijske agencije (FINA).

Za korištenje e-Građanin usluge potreban je mToken generator koji je dostupan u obliku aplikacije za smartfone. Aplikacija je upravo postala dostupna i za WP8 uređaje koju možete preuzeti putem linka za WP8 trgovinu ili skeniranjem QR koda ispod.

egrađani qr

 

Hvala Marinu na dojavi 🙂