Glasine: Nokia “McLaren” će imati 5.2″ 2K zaslon, Snapdragon 805, Adreno 420 te Windows Phone 8.1 GDR2 OS

1200-nokia_lumia_930_hero

Nakon što je evleaks objavio svoje inforamcije oko sljedećeg top uređaja iz Nokije, pod kodnim imenom Nokia McLaren, na njegove informacije se nadovezao Daniel Rubino s WPCentral bloga te otkrio kako će to biti veliki korak naprijed za MS i Windows Phone. Spomenutim glasinama možemo nadodati i najsvježije glasine s NokiaPowerUser bloga, koji je iznio specifikacije Nokia McLaren uređaja.

Prema izvorima NPU blogu, Nokia McLaren bi trebao biti 5.2 inčni uređaj sa zaslonom 2K (2560×1440) rezolucije. Jedino LG, od poznatijih proizvođača, trenutno nudi zaslon te rezolucije sa svojim LG G3 uređaje. Za pogonski stroj bi koristio Qualcomm Snapdragon 805 procesor s Adreno 420 grafičkim čipom. Dizajn bi trebao slijediti smjernice fabula dizajna s Lumije 1520. Operativni sustav koji bi se trebao nalaziti na uređaju je Windows Phone 8.1 GDR2.

Prethodno smo saznali kako će Nokia McLaren biti globalna perjanica dostupna kod većine svjetskih operatera, a trebala bi posjedovati 3D-touch tehnologiju, sličnu tehnologiju kakvu nalazimo na Kinect uređaju s Xbox One konzolom. Uređaj bi se na tržištu trabao pojaviti prije/za vrijeme 4. tromjesečja ove godine.