Nokia predstavila Z Launcher za Android uređaje

nokia-zlauncher

Nokia se nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge odlučila uz preostala poslovanja okrenuti novim tehnologijama i uslugama među kojima je i proizvodnja softvera za smartfone. Jedan novi vid poslovanja Nokije je i upravo predstavljen Z Launcher za Android uređaje, odnosno softver koji bi trebao poprilično izmjeniti početni zaslon Android uređaja i način na koji se ti uređaji koriste.

Riječ je o prediktivnoj aplikaciji koja je s početnog zaslona Android smartfona ukonila sve nepotrebne sadržaje i aplikacije ostavivši samo one nužne koji će korisniku omogućiti lakše i jednostavnije korištenje uređaja. Dok donji dio launchera sadrži već poznatu Android traku za pokretanje programa, u gornjem dijelu se nalazi sat, datum te lista događaja iz kalendara. Launcher sa svakim korištenjem uči  te se prilagođava korisniku pamteći stalno korištene aplikacije

Launcher konstantno uči i razvija se na temelju vašeg načina korištenja pamteći najćešće korištene aplikacije, doba kada ih koristite te tako automatski mijenja sadržaj početnog zaslona.

Uz to launcher ima i opciju Scribble koja će na vrlo zabavan način pronaći traženi sadržaj na uređaju. Potrebno je samo upisati određeno slovo na početni zaslon i launcher će pronaći aplikaciju, kontakt ili pak neku opciju s traženim slovom u imenu.

Pogledajte demo video Nokia Z Laucher aplikacije za Android uređaje.

 

Z Launcher je trenutno u beta fazi testiranja te ga se može preuzeti samo određen broj puta i to samo za uređaje Nexus 5, Galaxy S5, Galaxy S4 ili Galaxy S3, Moto X te HTC One s verzijom Android softvera iznad 4.1.