Službeno predstavljena Nokia X2

 untitled (4)

Microsoft je upravo predstavio Nokiju X2 – nasljednicu Android uređaja Nokia X koji je zajedno s X+ i XL uređajima predstavljen na ovogodišnjem MWC događaju u Barceloni.

untitled

Nokia X2 dizajnerski slijedi Nokia X uređaj. Posjeduje dimenzije 121.7mm x 68.3mm x 11.1mm te masu od 150g. Nokia X2 ima 4.3″ LCD zaslon zaštićen od grebanja s gustoćom od 217 piksela po inču. Prekriven je ClearBlack filterima, a dostupne su opcije poput dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona te Glance screen.

YouTube

Kao pogonski stroj tu je dvojezgreni Qualcomm Snapdragon 200 procesor na radnom taktu od 1.2Ghz zajedno s 1GB radne memorije. Za autonomiju je zadužena baterija kapaciteta 1800mAh koja bi trebala u satnju mirovanja izdržati do 23 dana. Na poleđini se nalazi još 5MP kamera s bljeskalicom, a uređaj posjeduje i prednju 0,6MP kameru. Nokia X2 je u Dual SIM izvedbi.

untitled (3)

Od aplikacija za Nokia X2 tu su dostupni Microsoft servisi poput Skypea, OneDrivea s 15GB prostora u oblaku, Bing pretraživanja, One Note i slično. Za Nokiju X2 će biti dostupne i Xbox igre SnapAttack, Wordament te Kinectimals. Tu su naravno i Nokia aplikacije poput MixRadio i HERE navigacije.

untitled (2)

Izmjene je doživjala i platforma koju Nokia X2 koristi. Riječ je o Nokia X Software Platform 2.0 sustavu koji je dodatno unaprijeđen s novim uređajem. Sada podržava multitasking, posjeduje listu aplikacija, unaprijeđeni su prečaci kao i obavijesni centar. Koncept je ostao isti – postoje 3 zaslona – jedan za Fastlane, drugi kao početni zaslon na kojem se raspoređuju ikone u obliku pločica te treći kao popis aplikacija.

YouTube

Cijena Nokije X2 iznosi 99€ (750 kuna) prije oporezivanja, a dostupna je odmah u odabranim zemljama. U Europi su to Azerbajdžan, Francuska, Poljska, Rusija, Španjolska i Ukrajina.  Uređaj dolazi u sjajnoj zelenoj, narančastoj i crnoj izvedbi koje su dostupne odmah dok će sjana žuta i mat crna i bijela verzija stići kasnije.

Nokia x2

 

Više informacija o uređaju potražite na službenim Nokia (Microsoft) stranicama.