The Verge iznio nove informacije o Nokia McLaren uređaju. Kinect stiže na Lumia uređaje

2016-McLaren-P13-34

Magazin TheVerge je saznao još nekoliko detalja vezano uz budući top model Nokia McLaren. Iako Nokia Lumia 930 još nije ni došla na tržište ipak ona nije pravi top model te se Microsoft odlučio predstaviti nešto što bi WP izdiglo u visine. Naime, McLaren ili pak bivši Nokia Goldfinger uređaj će imati 3D tehnologiju putem koje će se gestama upravljati samim uređajem što smo već javili. Novost je da će uređaj biti opremljen hardverom poput Kinect-a a sve s ciljem kompletnog uklanjanja fizičkih tipki ili barem većeg dijela njih. Osim s prednje strane uređajem će se moći upravljati i po bočnim stranama primjerice za povećanje prilikom korištenja kamere za što će biti potrebna samo kretnja prstom gore dolje.

Nadalje, uređaj će imati senzore koji će omogućiti kontroliranje uređaja ovisno o njegovom položaju. Tako će biti moguće odgovoriti na poziv samo podizanjem uređaja na uho, prebaciti razgovor na vanjski zvučnik jednostavnim spuštanjem uređaja na stol te prekinuti poziv stavljanjem uređaja u džep.

Najveća novost je u biti informacija kako će ovaj uređaj naslijediti Nokia Lumiju 1020 te bi po The Verge magazinu mogao doći s poznatom grbom na leđima. O kakvom će senzoru kamere biti riječ još uvijek nije poznato. Ova informacija potvrđuje nastavak Nokijinog  pravila predstavljanja top modela za određenu klasu uređaja, npr Lumia 1520 za phablete, McLaren za fotografiju, Lumia 930 za “klasični” mobitel…

Ovaj uređaj zaista budi maštu i podiže adrenalin, ali isto tako dovodi u pitanje sposobnost Microsofta da na vrijeme sredi softver koji će pratiti uređaj.

Via