Usporedba kamera Nokia Lumia 1020 i Samsung Galaxy K Zoom uređaja (Mobileport)

4

Mađarski blog Mobileport je napravio usporedbu kamera Nokia Lumia 1020 i Samsung Galaxy K Zoom uređaja. Svima, pa i pticama na grani, je poznato da je Nokia neprikosnoveni kralj fotografije na mobilnim uređajima, možda i šire. Isto tako nam je jasno da se konkurencija poprilično trudi skinuti je s trona. Samsung je to pokušao u nekoliko navrata sa svojim Zoom modelima, i ovaj put bi mu to moglo poći za rukom. K Zoom je značajno lakši, tanji s odličnim performansama kamere, ali je i dalje nezgrapan s obzirom na formu koju bi jedan smartfon trebao imati.

Za razliku od njega, Lumia 1020 izgleda kao kompletni smartfon i ima vrlo lijepo ukomponiranu grbu kamere. Osim moćnog senzora ima i moćan softver koji je još stavlja na prvo mjesto mobilne fotografije.

Kada pogledamo usporedne fotografije, možemo primjetiti kako je samsung poprilično dostigao Lumiju te je bolji od nje po pitanju povećanja s obzirom na optički zoom do 10x. Na nekim fotografijama je vidljivo kako 41MP i dalje znači mnogo te izdiže Lumiju 1020 iznad K Zoom modela, dok je na nekim fotografijama Lumia 1020 dala pomalo razočaravajuće rezultate.

Noćna fotografija je i dalje ogromna prednost koju Lumia 1020 ima te su njene fotografije kud i kamo oštrije. Sve fotografije pogledajte na izvornom članku.

Pogledajte usporedbu u snimanju videa s ova dva kamera smartfona.

Youtube

 

Youtube

Definitivno bi bilo zanimljivo u ovu usporedbu ubaciti i Nokiju 808 PV.

 

Via