Usporedba kamere Nokia Lumia 1020 i Samsung Galaxy K Zoom uređaja (Mob.hr)

Nokia Lumia 1020 vs. Samsung Galaxy K Zoom

Kolege s Mob.hr bloga usporedili su Nokia Lumiju 1020 i Samsung Galaxy K Zoom – Samsungovu najnoviju uzdanicu na području kamerafona. K Zoom je Samsungov drugi pokušaj probijanja na tržištu najboljih kamera na mobitelima kojim vlada Nokija s Lumijom 1020. Prvi pokušaj je bio Galaxy S4 Zoom i nije uspješno završio. Neke zaključke iz usporedbe pročitajte u nastavku.

Kamera Samsung Galaxy K Zoom uređaja nad Lumijom 1020 ima prednost kod zumiranja fotografija zbog optičkog zoom-a, ali ta prednost vrijedi samo za dnevne uvjete dok je po mraku taj x10 optički zoom neiskoristiv jer fotografije u potpunosti ispadaju crne. U noćnim uvjetima Lumia je superiornija zbog boljeg balansa boja i količine detalja koju snima. Lumia 1020 posjeduje snažniji Xenon blic te bolju optičku stabilizaciju slike.

Slike u dnevnim uvjetima bez zumiranja ispadaju bolje na Lumiji 1020 koja zbog svojih naprednijih algoritama oversamplinga za rezultat daje slike s više detalja i pravilnijom reprodukcijom boja.

U nastavku možete pročitati zaključak, a cijelu usporedbu. kao i primjere fotografija, možete pročitati na stranicama Mob.hr bloga.

Kao zaključak možemo navesti da je Lumija 1020 ipak bolji kamerafon. U kućištu koje je dimenzijama prihvatljivo velikoj većini korisnika se i dalje krije jako dobar fotoaparat. Samsungova jedina prednost je moćan optički zum čijoj se kvaliteti Nokijino oversempliranje ne može približiti. No ostatak je ipak na strani Lumije.