Video: Usporedba kamera Nokia Lumia 930 i Samsung Galaxy S5 uređaja

lumia 930 sgs5 usporedba kamera

Pogledajte video u kojem su uspoređene snimke s kamera Nokia Lumia 930 i Samsung Galaxy S5 uređaja u uvijetima jačeg i slabijeg osvjetljenja. Lumia 930 ima 20 MP stražnju kameru koja može snimati video u 1080p kvaliteti, dok Galaxy S5 ima 16 MP stražnju kameru koja može snimati video u 4K kvaliteti. Oba uređaja imaju optičku stabilizaciju koja im omogućava stabilnije snimanje videa za vrijeme hoda.

 

Youtube

 

Youtube

 

Iako bi kamera SGS5 trebala biti u prednosti jer može snimiti 4K video, kvaliteta je na strani Lumije 930. Kamera Lumije 930 je snimila mnogo oštriji video ali je možda više saturirala boje za razliku od kamere SGS5 gdje su boje kud i kamo hladnije. Također je kamera Lumije 930 mnogo brža u izoštravanju za razliku od kamere SGS5.

U uvijetima slabijeg osvjetljenja je razlika još više vidljivija te je Lumia 930 definitivni pobjednik ovog kamera testa. Treba odati počast Samsungu ali ipak treba dobro zasukati rukave kako bi uhvatio Nokiju. Treba spomenuti da će sjednake algoritme za snimanje dobiti i Lumia 1520 čija je kamera pokazala određene slabosti pri snimanju noćnih fotografija i videa. S Lumia Cyan softverom će vjerojatno sve mane biti otklonjene što nas poprilično veseli.

 

Via