Finski ministar financija nije zadovoljan mnogim otpuštanjima bivših Nokia zaposlenika

Microsoft i Nokia

Vijest o otpuštanju 12.500 zaposlenika bivšeg Nokijinog odjela za uređaje i usluge je poprilično uznemirila finsku javnost. S obzirom da je veliki broj tih zaposlenika rodom iz Finske zacijelo će ova odluka imati negativan utjecaj i na finsku ekonomiju. Finske novine Kauppalehti su prenijele reakcije finskog ministra financija koji nije oduševljen ovakvim potezom. On je izjavio kako su transformacije unutar bivšeg odjela izričito stvar Nokije i Microsofta, odnosno njihovog ugovora o prodaji odjela, ali isto tako je podsjetio kako se Microsoft obvezao na korištenje finskog ljudskog potencijala te se nada da će se to ostvariti u budućnosti.

This is, of course, Nokia and Microsoft trade. But when the deal was made, Microsoft announced its commitment to Finland in Finnish know-how. Now, it seems that all parts of this are not met. From this point of view, I presume that the company will build a bridge from job to job, with employees from now on.

S obzirom na odvijanje situacije neće začuditi ukoliko padne prodaja Windows Phone Nokia uređaja te Microsoft postane manje voljena tvrtka u Finskoj.

Naš ministar financija bez obzira na političko opredjeljenje bi zasigurno ovako reagirao. #HowYesNo

Via