Glasine: Android aplikacije uskoro na Windows Phoneu

Nokia-X2-Dual-SIM-hero-1

Dva internet izvora potvrdila su kako Microsoft radi na pokretanju Android aplikacija na Windows Phone uređajima.

android-apps-on-windows-phone (2)

Jučer je Tom Warren, glavni urednik The Verge magazina za Microsoft vijesti, putem Twittera objavio da će situacija oko Nokia X uređaja i Android strategije postati jasnija kada Microsoft dovede Android aplikacije na WIndows Phone i RT. Napisao je kako Microsoft radi na toj opciji, ali nije još sigurno hoće li ugledati svjetlo dana.

Screen-Shot-2014-07-08-at-11.06.40-600x366 (2)

Danas je ruski špijun Eldar Murtazin potvrdio te informacije i, također, putem Twittera napisao da je Microsoft ukomponirao izvršavanje Android aplikacija na WP-u te da će sve Lumije podržavati tu opciju. U nevezanom tvitu Eldar je rekao i kako novi prototipi Nokia uređaja koju su stigli u Rusiju nisu brendirani kao Nokia by Microsoft, već samo Nokia.

Prednost dovođenja Android aplikacija je popunjavanje kataloga aplikacija zbog kojeg je Windows Phone toliko kritiziran, ali s Android aplikacijama stižu i sigurnosni rizici kao i drugi dizajnerski jezik. Sama podrška za Android aplikacije bila bi i pljuska Windows Phone i Windows programerima. Zanimljivo će biti vidjeti kako Microsoft misli implementirati ovu opciju.

via 1, 2