Glasine: Lumia Cyan stiže 14. ili 21. srpnja

Lumia-930

Već mjesecima se špekulira oko dolaska Lumia Cyan nadogradnje pa možemo nastaviti dolijevati ulje na vatru s novom dozom glasina. NokiaPoweruser blog kontaktirao je svoje izvore u Microsoftu te saznao nove informacije o puštanju Cyan nadogradnje.

Prema njihovim izvorima, Cyan nadogradnju možemo očekivati sutra (14.7.) ili za 8 dana, tj. 21.7. Prvi uređaji koji bi trebali dobiti nadogradnju su Lumia 925, 1520 i 1020 dok bi za ostale nadogradnja krenula tjedan dana kasnije.

Riječ je o glasinama pa ove informacije trebamo uzeti s dozom opreza.

Lumia Cyan je firmware za Nokia uređaje koji bi trebo uskladiti rad hardvera i softvera te tako osigurati bolju autonomiju i performanse uređaja. On, naravno, donosi i neke nove mogućnosti koje su ekskluzivne za Lumia uređaje. Oni koji nisu skinuli WP8.1 putem ‘Preview for Developers’ programa zajedno će s Cyan nadogradnjom dobiti i nadogradnju Windows Phone 8.1. Uređaji koji već imaju WP8.1 pomoću ‘Preview for Developers’ programa dobit će samo spomenuti firmware jer je verzija OS-a koju koriste jednaka konačnoj verziji.